Over

'het genot van de geur van modder'

Ontdek Onze Unieke MTB-Route in Delfzijl

Wat begon als een spontane "wat zou het mooi zijn als..." gedachte tijdens een informeel samenzijn van vijf (ex-)inwoners van Delfzijl op de MTB-baan in Gasselte, heeft geleid tot iets heel bijzonders: een MTB-route in een niet-bosrijke omgeving. Deze vrienden hebben hun passie en visie omgezet in werkelijkheid, en het resultaat is werkelijk uniek.

De route is met veel enthousiasme en zorgvuldigheid samengesteld. Samen brainstormen over de mogelijkheden, het uittekenen van het traject, en het testen van elke aanpassing heeft ons veel voldoening gegeven. Inmiddels hebben we de route al heel vaak gereden en is het ook helemaal voorzien van duidelijke routepaaltjes.

Onze achtergrond in survivaltochten komt goed van pas; de geur van modder, vooral rond Biessum en bij Voolhok, brengt ons terug naar die avontuurlijke tijden. Elke rit is een herbeleving van die prachtige herinneringen aan onze tijd in de natuur.

We nodigen iedereen uit om deze bijzondere route te ervaren. Of je nu een lokale bewoner bent of van verder weg komt, de route biedt een uitdagende ervaring voor elke mountainbiker. Geniet van de frisse lucht, de unieke omgeving en, natuurlijk, de onvergetelijke modderige paden die onze regio te bieden heeft.

Veel MTB-plezier gewenst!

De initiatiefnemers (vlnr): Jurrie, Jan, Chris, Jaap en Ype

Contact via info@mtbeemsdelta.org of +31655737843 (Jaap de Jonge)

Voortgang

Maart 2022:

Februari 2022:

Januari 2022:

November 2021: 

Oktober 2021