City MTB Eemsdelta - BIKES
MTB-Route | wandelroutes

 • City MTB route om Delfzijl en Appingedam

 • Gemarkeerd met stickers en plaatjes op houten palen, lantaarnpalen, bruggen.

 • Over landweggetjes, oude en nieuwe dijken, door dorpjes, havenboulevard en bossen en ook af en toe over asfalt om aansluiting te kunnen maken, impressie.

 • 30 km, 2 uur

 • Starten/Parkeren: Zeebadweg Delfzijl, Stadshaven Appingedam

Aard van de route

 1. De City MTBroute Eemsdelta combineert een persoonlijke prestaties, de belevenis van het rijden door velden, over landweggetjes en bospercelen en het tonen van het mooie toeristische Eemsdelta.

 2. De route bevat zes “fun”-parken die zijn verbonden via adembenemende uitzichten, natuurpaden, echte kuitenbijters en “bij-kom-trajecten”.

 3. De route is voor 50% verhard en voor 50% onverhard.

 4. De route is een City MTB route. In de stedelijke gedeeltes kunnen we niet altijd paaltjes plaatsen en is de route aangegeven middels stickers op objecten als lantaarnpalen, bankjes en ander straatmeubilair.

 5. We doen hierbij ons best om de route regelmatig te controleren op de bewegwijzering. Maar er wordt wel eens door derden een sticker verwijderd. Mocht je onduidelijkheden tegenkomen in de route zou je ons dat specifiek en per mail (info@mtbeemsdelta.org) willen laten weten? Dan kunnen we dit concreet aanpakken.

 6. De route moet op sommige stukken gedeeld worden met wandelaars, hardlopers, ruiters en andere weggebruikers. Houd hier alsjeblieft rekening mee, respecteer elkaar, geef elkaar de ruimte, wees vriendelijk en houd je aan de verkeersregels.

 7. De ondergrond van de route is grotendeels klei. Dit kan in het natte seizoen erg drassig zijn.

 8. De route is gratis te gebruiken en voor eigen risico.